
Urządzenia i Akcesoria
Pesto ze szczawiu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
160 g
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
szczawiu, świeżego bez łodyg60 - 80 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie)10 - 15 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oliwy z oliwek120 g
-
orzeszków piniowych30 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
933.1 kcal /
3906.8 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
93.8 g
Węglowodany
9.7 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Sód
1203.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pesto z jarmużu
25 min
Pesto z bazylii
10 min
Carpaccio z kalarepy i jabłka z pesto pietruszkowym
25 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Pesto z rukoli
10 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Pesto sezamowe
10 min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Hummus z bobu
1 godz.
Pesto szpinakowe
10 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min