Urządzenia i Akcesoria
Pesto ze szczawiu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
160 g
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 - 80 g szczawiu, świeżego bez łodyg
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie)
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
120 g oliwy z oliwek
-
30 g orzeszków piniowych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1203.8 mg
Białko
19.3 g
Kalorie
3906.8 kJ /
933.1 kcal
Tłuszcz
93.8 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hummus z bobu
1 Std.
Pesto z jarmużu
25 Min
Pasta kanapkowa z bobu
45 Min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 Min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Pasta z bakłażana
55 Min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 Min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 Min
Hummus z zielonego groszku
40 Min
Pesto szpinakowe
10 Min
Hummus z dyni
1 Std.
Pesto z rukoli
10 Min