Urządzenia i Akcesoria
Pesto ze szczawiu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
160 g
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 - 80 g szczawiu, świeżego bez łodyg
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie)
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
120 g oliwy z oliwek
-
30 g orzeszków piniowych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1203.8 mg
Białko
19.3 g
Kalorie
3906.8 kJ /
933.1 kcal
Tłuszcz
93.8 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pesto z jarmużu
25 min
Chrzan z jabłkami
15 min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Pasta truflowa (pate pieczarkowe z truflą)
20 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Pesto sezamowe
10 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min
Pesto z rukoli
10 min
Pesto szpinakowe
10 min