
Urządzenia i Akcesoria
Pesto ze szczawiu
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
160 g
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
60 - 80 g szczawiu, świeżego bez łodyg
-
10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie)
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
120 g oliwy z oliwek
-
30 g orzeszków piniowych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
933.1 kcal /
3906.8 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
93.8 g
Węglowodany
9.7 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
18.8 g
Sód
1203.8 mg