Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 60 - 80 g szczawiu, świeżego, bez łodyg
- 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (opcjonalnie)
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 120 g oliwy z oliwek
- 30 g orzeszków piniowych
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6250.9 kJ / 1493 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 150 g
- Tłuszcz nasycony
- 30 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1926 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto szpinakowe
10min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10min
Pesto z jarmużu
25min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40min
Pesto sezamowe
10min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25min
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10min
Hummus z bobu
1 godz.
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55min
Pesto z rukoli
10min
Pasta z pieczonego bakłażana
1h 50min
Pasta z bakłażana
55min