Urządzenia i Akcesoria
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
120 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
4 gruszki, odmiana Williams twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
900 - 1000 g wody do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
płatki migdałowe, prażone ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Eton Mess z rabarbarem
2 godz. 5 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 10 min