Wersje kompatybilne
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 4 gruszki, odmiana Williams, twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
- 900 - 1000 g wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku - płatki migdałowe, prażone, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1024 kJ / 244 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pitny jogurt stracciatella w naczyniu miksującym
12h 10min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1 Std. 20 Min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5u.
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3h 40 min
Jogurt grecki
12 Std. 15 Min
Pomarańczowe zabajone
15 Min
Chałwowe parfait z bakaliami
13h 30min
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
2 godz.
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2小时 40 分钟
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8h 45 min
Lody z solonym karmelem
14 Std.
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3h 40 min