Wersje kompatybilne
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 4 gruszki, odmiana Williams, twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
- 900 - 1000 g wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku - płatki migdałowe, prażone, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1024 kJ / 244 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gruszki w czerwonym winie
3h 10min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 Std. 45 Min
Banany w karmelu z przyprawami korzennymi
1h 50min
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 40 Min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1h 10min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1h 40min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2h 30min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 Std.
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 Std.