
Wersje kompatybilne
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 1 ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 4 gruszki, odmiana Williams, twarde, obrane, bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
- 900 - 1000 g wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku - płatki migdałowe, prażone, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1024 kJ / 244 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gruszki na parze, sos kardamonowo-czekoladowy
40 min
Cynamonowe śliwki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1h 20min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 Std. 15 Min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10 min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 Min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5j
Wolno gotowane ananasy w syropie chili z kruszonką kokosową (z osłoną noża miksującego)
3h 40min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Syrop z fiołków
2 Std. 30 Min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8h 45 min
Łosoś teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
1h 20min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2h 20 min