Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków

Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków

4.5 17 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 25 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

Śledź marynowany
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • 75 g octu jabłkowego
    75 g białego octu winnego
  • 400 g soku z czerwonych buraków kiszonych
  • 4 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas opłukane (patrz wskazówka)
Bułki
  • 35 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 g mleka
  • 10 g cukru
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • 250 g białej mąki orkiszowej
    250 g mąki pszennej
  • ¾ łyżeczki soli
  • 1 jajko
Kanapki
  • 400 g wody
  • 3 jajka
  • majonez ilość do posmarowania kanapek
  • 1 czerwona cebula (ok. 50 g), pokrojona w 2 mm plastry
  • 1 korniszon (ok. 60 g), pokrojony w 2 mm plastry
    1 ogórek kiszony, (ok. 60 g), pokrojony w 2 mm plastry
  • koperek, świeży tylko liście, drobno posiekany, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 803.8 kcal / 3365.6 kJ
Białko 31.8 g
Tłuszcz 31.8 g
Węglowodany 100.9 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...