Urządzenia i Akcesoria
Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 25 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Śledź marynowany
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
75 g białego octu winnego75 g octu jabłkowego
-
400 g soku z czerwonych buraków kiszonych
-
4 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas opłukane (patrz wskazówka)
Bułki
-
35 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
10 g cukru
-
1 łyżeczka suchych drożdży15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
250 g mąki pszennej250 g białej mąki orkiszowej
-
¾ łyżeczki soli
-
1 jajko
Kanapki
-
400 g wody
-
3 jajka
-
majonez ilość do posmarowania kanapek
-
1 czerwona cebula (ok. 50 g), pokrojona w 2 mm plastry
-
1 ogórek kiszony, (ok. 60 g), pokrojony w 2 mm plastry1 korniszon (ok. 60 g), pokrojony w 2 mm plastry
-
koperek, świeży tylko liście, drobno posiekany, ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.8 g
Kalorie
3365.6 kJ /
803.8 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
100.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Meksykański ser queso fresco
4 godz.
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
48 godz. 30 min
Chipsy z fioletowych ziemniaków z dipem pietruszkowym
2 godz.
Sałatka detox
25 min
Kiszony kalafior w różowej marynacie
45 min
Trójkolorowe lody owocowe
5 godz. 30 min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 min
Batoniki do kieszonki
3 godz. 15 min
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
50 min