Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym

Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym

4.5 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

Mirelki
  • 250 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 3 jajka
  • 60 g cukru pudru
  • 60 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
    20 g cukru wanilinowego
  • 150 g pomarańczy bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek
  • 1 szczypta soli
Krem czekoladowy
  • 70 g cukru
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 2 żółtka
  • 125 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 3 łyżki likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
    3 łyżki brandy

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 204.9 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1840.6 kJ / 439.6 kcal
Tłuszcz 31.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 18.9 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...