
Urządzenia i Akcesoria
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Mirelki
-
sera ricotta podzielonego na kawałki250 g
-
jajka3
-
cukru pudru60 g
-
masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki60 g
-
mąki ziemniaczanej30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
pomarańczy bez białych błonek, pokrojonej na kawałki150 g
-
skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
Krem czekoladowy
-
cukru70 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki100 g
-
żółtka2
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki125 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego2 łyżeczki
-
likieru pomarańczowego, np. Cointreau®3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
439.6 kcal /
1840.6 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
31.6 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
18.9 g
Sód
204.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Makaroniki migdałowe
35 min
Muffinki z whisky i czekoladą
1 godz.
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Owoce z grzańcem pod koglem-moglem
45 min
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Pomarańczowe verrines
3 godz. 40 min
Brownie z tahini
45 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2 godz. 25 min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Orzechowe semifreddo
8 godz. 35 min