
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Dressing tahini
-
ząbki czosnku2
-
pasty tahini50 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego60 g
-
wody60 g
-
liści natki pietruszki, świeżych20 g
-
kolendry, świeżej tylko liście20 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
Sałatka z pieczonym bakłażanem
-
bakłażanów pokrojonych wzdłuż w 1 cm plastry550 - 600 g
-
przyprawy za'atar2 łyżki
-
oliwy z oliwek2 łyżki
-
wody800 g
-
kaszy bulgur120 g
-
liści szpinaku, świeżych100 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej120 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół100 g
-
czarnych oliwek, bez pestek50 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka50 g
-
ser feta pokruszony, ilość do dekoracji (ok. 80 g)
-
pestki granatu ilość do dekoracji (ok. 50 g)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285 kcal /
1192 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Sałatka z soczewicą i burakiem
45 min
Sałatka z żółtej soczewicy z fetą, orzechami laskowymi i grejpfrutem
35 min
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min