Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le mélange aux 3 laits
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- 200 g de lait concentré sucré
- 200 g de lait concentré non sucré
- 200 g de lait
Le gâteau
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à soupe d'extrait naturel de vanille
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique
La chantilly
- 50 g de sucre en poudre
- 500 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1399 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake à la crème de marron
3 Std. 30 Min
Escargots à la pistache
21h
Cheesecake au sésame noir et curd au yuzu
3 Std. 20 Min
Café à la pistache
25 Min
Le tres leche (gâteau d’Amérique latine)
2 Std. 50 Min
Muffins aux champignons et au chocolat
1 Std.
Le vendômois
5h
Gâteau brigadier
2 Std. 30 Min
Flan pâtissier au chocolat au lait
1h 40min
Rolls au crémeux citron
2h 45min
Lasagne au pain rassis
1h 45min
Sachertorte à étages
8óra 10p