Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- l'eau chaude
- 50 g de sucre de canne
- 360 g d'espresso
- 160 g de whisky
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 90 g d'eau
- 75 g de sucre en poudre
- 30 g de café instantané
- ½ c. à café de cacao en poudre non sucré (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1171 kJ / 279.9 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 16.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousses glacées au café et à la cardamome
10min
Maguro sando au thon
Brak ocen
Biscuits à l'orange et aux noix
1u. 20min
Cocktail cidre de pomme
50min
Gelée de beauté
1u.
Frappuccino moka-potiron
Brak ocen
Velouté de champignons à l'huile de truffe
50min
Poisson cuit dans des feuilles de bananier à la Yucatán avec du riz au maïs
Brak ocen
Moelleux hibiscus, crème fouettée, fleurs et fruits frais
1u.
Pain marguerite pavot et curry
15 Std. 45 Min
Crème glacée beurre de cacahuète et banane
6 godz. 30 min
Sorbet framboise-poivron et langues de chat
45 min