Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- huile neutre, pour le moule
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
Le glaçage
- 250 g de beurre mou
- 500 g de sucre glace
- 120 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- ¼ c. à café de sel
- 6 - 9 gouttes de colorant alimentaire rouge en gel ou liquide
La décoration
- 4 petites meringues
- 1 grenade, égrainée
- 3 - 4 guimauves blanches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2450.2 kJ / 585.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 92.2 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 152.7 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1 godz. 30 min
Pain au lait roulé fourré à la crème de pommes et de noix
1h 50min
Fraisier
15 Std.
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Paris-Brest
3 Std.
Gland à la pistache
1 godz. 30 min
Churros maison et pâte à tartiner
1 godz. 10 min
Number cake 10
2 godz. 15 min
Tarte entremets chocolat et noisette
18 Std. 30 Min
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 godz. 15 min
Gâteau damier
2 godz.