Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- huile neutre, pour le moule
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
Le glaçage
- 250 g de beurre mou
- 500 g de sucre glace
- 120 g de crème liquide 35% m.g.
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- ¼ c. à café de sel
- 6 - 9 gouttes de colorant alimentaire rouge en gel ou liquide
La décoration
- 4 petites meringues
- 1 grenade, égrainée
- 3 - 4 guimauves blanches
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2450.2 kJ / 585.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 92.2 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 152.7 mg
Alternatywne przepisy
Mousse minute à la framboise
5 dk
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10min
Boules coco-noisette
1sa 10 dk
Huile pimentée chinoise 🌶️🌶️🌶️
25 dk
Salade de pommes de terre aux légumes fermentés
93h
Sauce café-crème
35 Min
Fraisier
15h
Glace sundae nappage caramel
3 Std. 35 Min
Pâte à tartiner choco-noisette
25 dk
Lasagne au pain rassis
1 Std. 45 Min
Tarte au chocolat et confiture de lait
4h 55min
Sauce fromagère
30 dk