Wersje kompatybilne
Bretzel à la crème pâtissière au beurre de cacahuète et chocolat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine de blé, type 55 et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
- 25 g farine de blé
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 5 g de sucre vanillé maison
- 1 c. à soupe de beurre de cacahuète
- 25 g de sucre en poudre
- 600 g d'eau
- 2 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- 250 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 25 g de beurre doux, coupés en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3317.1 kJ / 792.8 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.1 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 2534.3 mg
Alternatywne przepisy
Pain cocotte
2 godz. 20 min
Gâteau roulé au café
2h 30min
Fraisier
15 Std.
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7小时 5 分钟
Pains au chocolat
16u. 10min
Eclair caramel-noisette
2h
Paris-Brest
3h
Cookies pralinés aux noix de pécan
30 min
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Pancake cœur coulant chocolat
30 min
Tarte entremets chocolat et noisette
18h 30min
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min