Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 250 g de farine de blé complet
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 450 g de lait ribot (babeurre)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 521 kJ / 125 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain aux pruneaux
1 Std. 45 Min
Lait d'avoine
1sa 10 dk
Pain aux fruits secs
3h 45min
Brioche à la crème de whisky
3h 35min
Soda bread irlandais
45min
Pain complet vapeur
4h
Pain express au sésame
1h 15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Pain aux différents fruits secs
2u. 55min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min