Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 250 g de farine de blé complet
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- 450 g de lait ribot (babeurre)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 521 kJ / 125 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Pain énergie aux graines
7u. 25min
Soda bread irlandais
45 min
Berawecka d'Alsace
3h
Pain brioché à la fleur d'oranger
3h 15min
Sarrasin avec champignons
25 min
Salade kasha, lentilles corail et légumes d'été
40 min
Toffees aux amandes
1 godz. 45 min
Pain aux différents fruits secs
2 godz. 55 min
Pain de campagne en cocotte
2 godz. 10 min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1h 40min