
Wersje kompatybilne
Fondue de poireaux au curry et noix de pétoncle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 720 g d'eau
- 3 poireaux en rondelles de 1 cm
- 1 échalote coupée en deux
- 20 g de beurre
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 40 g de vin blanc
- ½ cube cube de bouillon de légumes
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 160 g de noix de pétoncle
- 40 g de cerneaux de noix
- 2 brins d'aneth frais ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 265 kcal / 1100 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 9 g