Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons jaunes, coupés en morceaux
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 poivrons, rouges et verts, épépinés et en lanières
- 4 tomates, fraîches, épépinées et coupées en morceaux
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées ou de thym ou d'origan
- du sel
- du poivre moulu
- 8 tranches de jambon de Bayonne
- brins de persil frais, pour le service
- tranches de pain complet, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1130 kJ / 271 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragoût de poulet, chorizo et pommes de terre
50min
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55min
Fèves fraîches à la catalane
3h
Soupe au pistou aux spaghetti
1 godz. 15 min
Rougail aux chipolatas
50min
Petit salé aux lentilles
55min
Chili con carne
50min
Caponata sicilienne
35min
Ratatouille au chorizo
35min
Taboulé
45 min
Rougail saucisse et riz
50min
Tapenade de Marseille
15min