Légumes racines et céréales mélangées

Légumes racines et céréales mélangées

4.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 20 g d'huile d'olive
  • 200 g d'oignons coupés en quatre
  • 300 g de patates douces en cubes (3 cm)
  • 100 g de panais en morceaux (3 cm)
  • 100 g de navet en morceaux (3 cm)
  • 100 g de céleri-rave en morceaux (3 cm)
  • 400 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à café de pâte de bouillon de légumes
    1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 750 g d'eau
  • 15 g de moutarde de Dijon
  • 10 g de purée de tomates
  • 2 brins de thym frais
  • 2 feuilles de laurier déshydratées
  • 1 c. à café de graines de coriandre
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 100 g de grains mélangés (boulgour ou quinoa)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 281 kcal / 1176 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 291.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...