
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'amandes effilées
- 30 g de maïzena
- 600 g de chou-fleur en entier
- 1000 g d'eau
-
3
c. à café bombée de pâte de bouillon de légumes
lub 3 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l) - 250 g de passata de tomates
- 150 g de pâte de curry indienne type korma
- 180 g de yaourt grec et un peu plus pour arroser
- 120 g de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
- 1 c. à café de sel
- 80 g de tomates épépinées
- 1 piment vert frais
- de la coriandre fraîche pour saupoudrer
- 4 rotis ou chapatis (pains indien) pour servir
- du riz pour servir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 518.7 kcal / 2170.2 kJ
- Białko
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Sód
- 2404.1 mg