
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ piment jalapeño frais épépiné, coupé en 2
- 20 g d'oignons rouges
- 4 brins de coriandre fraîche les feuilles uniquement
- 2 pincées de cumin en poudre
- 2 pincées de poudre de paprika fumé
- 2 pincées de sel selon vos goûts
- 2 pincées de poivre noir moulu selon vos goûts
- 20 g de jus de citron vert (± 1 citron vert)
- 2 c. à café d'huile d'avocat
- 250 g de filet de saumon, frais, sans peau en morceaux (1 cm)
- 800 - 1000 gramme de pastèque (± ¼ pastèque)
- 2 - 3 gouttes de sauce au piment, type Tabasco pour servir (opcjonalnie)
- ½ avocat uniquement la pulpe, en dés (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 49.7 kcal / 209 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Sód
- 30.4 mg