Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité, zeste et jus
- 155 g de sucre en poudre
- 50 g d'amandes décortiquées
- 110 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 220 g de farine de blé
- 1 pincée de sel
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- 500 g de fraises surgelées, coupées en morceaux
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1503.1 kJ / 359.1 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 79.8 g
- Sód
- 8.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50 min.
Cake vapeur citron et framboises
1h 15min
Brioches roulées salées
4u. 45min
Moelleux aux barres chocolatées
1h
Barres chocolatées
1 Std. 10 Min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2h 30min
Roulé de crêpe au chocolat (FR)
30min
Brownies Kinder Bueno
35min
Tarte au caramel à la crème vanillée
4 godz. 30 min
Gâteau au café et aux noix
1 Std. 10 Min
Brioche suisse béchamel-saumon
2h
Gâteau damier
2h