Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zweig Thymian, abgezupft
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 1 Staudensellerie-Stange, in Stücken
- 1 Bund glatte Petersilie, abgezupft
- 100 g Porree, in Scheiben (1,5 cm)
- 150 g Möhren, in Scheiben (1,5 cm)
- 1 TL Salz
- 1 TL weißer Pfeffer
- 900 g Wasser
- 1000 g Kalbsschulter, gewürfelt (2-3 cm)
- 500 g Champignons, halbiert oder geviertelt
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- 100 g Sahne
- 2 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1892 kJ / 454 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous-vide Schweinsbäckchen in Rotwein
8sa 45 dk
Linsen-Apfel-Eintopf mit Schweinefleisch
55min
Zitronen-Chicken-Wings mit Gemüse und Reis
40min
Schweinerippchen süß-sauer mit Reis
2 godz. 25 min
Slow Cooking Kalbs-Gemüse-Eintopf
2 Std. 45 Min
Rinder-Champignon-Ragout mit Silberzwiebeln
1 Std. 10 Min
Kalbsfilet auf Tomatensugo und Zitronenreis
1 Std. 10 Min
Geflügel-Ragout von der Keule
1h
Kalbsgulasch mit Kartoffeln und Äpfeln
1h 20min
Rinder-Cholent mit Winter-Gemüse
4 Std. 20 Min
Coq à l'orange mit Kohlrabi und Champignons
2 godz. 10 min
Slow Cooking Rindfleisch mit Pilzen
5 Std. 20 Min