Schollenröllchen Finkenwerder Art mit Röstkartoffeln und Speckbohnen

Schollenröllchen Finkenwerder Art mit Röstkartoffeln und Speckbohnen

4.3 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Kartoffeln und Speckbohnen
  • grüne Bohnen
    300 g
  • Bacon
    24 Scheiben
  • Öl und etwas mehr zum Einstreichen
    30 g
  • Drillinge längs halbiert
    400 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ¾ TL
Scholle und Fertigstellung
  • Öl
    15 g
  • Schinkenspeckwürfel
    150 g
  • Zwiebeln halbiert, in Scheiben (5 mm) oder Spalten
    150 g
  • Schollenfilets (à ca. 120 g), längs halbiert
    8
  • Zitronen Saft von 1 Zitrone ausgepresst zum Beträufeln und 1 Zitrone, geviertelt, zum Garnieren
    2
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Wasser
    500 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 3759 mg
Białko 85 g
Kalorie 5335 kJ / 1275 kcal
Tłuszcz 89 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 25 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...