Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Sushi Reis
- 410 g Wasser und mehr zum Einweichen
- 20 g Öl
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Schweinefleisch, sehnenfrei, in Streifen (1 x 3-4 cm), trocken getupft
- 1 TL Chinesisches Fünf-Gewürze-Pulver
- 10 - 12 Shiitakepilze, frisch, in Scheiben (ca. 1 cm)
-
5
g Shaoxing-Reiswein
lub 5 g Reisessig - 10 g schwarzer Reisessig (z. B. Chinkiang) (opcjonalnie)
- 10 g helle Sojasauce
- 5 g dunkle Sojasauce
- 10 g Austernsauce
- 1 TL Zucker
- 1 TL Salz
- ½ - 1 TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 902 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reis mit Rindfleisch und Brokkoli
1h
Saibling nach italienischer Art mit Paprikadip und Fenchelsalat
1 godz. 40 min
Schweinslungenbraten koreanischer Art mit lauwarmen Reissalat
1h 10min
Kalbseintopf im Brot
6h 30min
Rippchen mit Süß-Sauer-Sauce
40 Min
Xiao Long Bao (chinesische Teigtaschen)
12 Std.
Tex-Mex Tortilla mit Schweinefleisch
1 godz. 20 min
Chicken Wings mit Five-Spice-Marinade
45 Min
Winterlicher Hähnchen-Bohnen-Topf
1h
Überbackene Rindfleisch-Fajita
45 Min
Rippchen süß-sauer (糖醋排骨)
40 Min
Schweinefleisch-Pilaw
50 Min