Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 450 g rote Zwiebeln, halbiert
- 80 g Schinkenwürfel
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ½ EL Kräuter der Provence
- 200 g Rotwein
- 100 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, mit Schale, in Würfeln (3 cm)
- 4 - 5 Hähnchenoberschenkel, ohne Haut (ca. 550 g)
- 250 g frische Pilze, geviertelt
- 1 EL Petersilie zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Fischcurry
45min
Kaninchen in Tomatensauce
50 Min
Rindfleischtopf mit Kartoffeln und Nudeln (马铃薯炖牛肉)
1 Std. 40 Min
Hähnchen-Tajine
4h
Lammtopf Pichelstein
50 Min
Fisch auf Paprika-Couscous
40 Min
Leber mit Spitzpaprika (杭椒炒猪肝)
20min
Schweinslungenbraten mit Chimichurri-Sauce und warmen Reissalat
13 Std. 40 Min
Limetten-Reis-Topf mit Pute
30 Min
Putenfleisch-Bällchen mit Champignonsauce und Süßkartoffeln
45min
Hendlgulasch mit Pilzen
35 Min
Rindfleisch süß-sauer mit Reisnudeln
30 Min