Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Olivenöl
- 450 g rote Zwiebeln, halbiert
- 80 g Schinkenwürfel
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ½ EL Kräuter der Provence
- 200 g Rotwein
- 100 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, mehligkochend, mit Schale, in Würfeln (3 cm)
- 4 - 5 Hähnchenoberschenkel, ohne Haut (ca. 550 g)
- 250 g frische Pilze, geviertelt
- 1 EL Petersilie zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Boeuf Bourguignon und warmer Zitronenkuchen mit Zitronensirup
2h 20min
Fischsuppe mit Gemüse
40 min.
Fischcurry
55 min.
Zitronen-Hähnchen
50 min.
Kräuter-Hähnchen aus dem Ofen
1h 15 min.
Thunfisch mit Kartoffelragout
50 min.
Kaninchen-Eintopf mit Süßkartoffelpüree
1h 45 min.
Rinder-Champignon-Ragout mit Silberzwiebeln
1h 10 min.
Griechische Rindfleischsuppe (Kreatosoupa)
1h 30 min.
Lamm-Gemüse-Ragout mit Couscous und Vanillepudding
1h 15 min.
Paella mit Hähnchen, Fisch und Meeresfrüchten
1h
Rindfleischsuppe
40 min.