Hähnchen-Eintopf mit Rotwein und Pilzen

Hähnchen-Eintopf mit Rotwein und Pilzen

3.4 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Olivenöl
    30 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    450 g
  • Schinkenwürfel
    80 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • Kräuter der Provence
    ½ EL
  • Rotwein
    200 g
  • Wasser
    100 g
  • Kartoffeln, mehligkochend mit Schale, in Würfeln (3 cm)
    500 g
  • Hähnchenoberschenkel, ohne Haut (ca. 550 g)
    4 - 5
  • frische Pilze geviertelt
    250 g
  • Petersilie zum Garnieren
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 31 g
Kalorie 1862 kJ / 445 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...