Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rindfleisch-Füllung
- 40 g Olivenöl
- 600 g Rindfleisch, ohne Knochen, in Würfeln (2 cm)
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Porree, in Ringen
- 15 g Speisestärke
- 330 g dunkles Bier
- 1 Stängel Thymian, abgezupft
- 1 EL Worcester-Sauce
-
½
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
Teig und Fertigstellung
- 150 g Mehl
- 65 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 1 Eigelb, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2711 kJ / 647 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Flanksteaks sous-vide kantonesische Art mit Tomaten und Zwiebeln
2 Std. 25 Min
Rindfleisch-Pie mit Bier
1 godz. 40 min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1 godz. 20 min
Slow Cooking Lammcurry mit Gurken-Minz-Couscous
9h
Polentaauflauf mit Schweinsragout
1sa 50 dk
Mediterraner Hähnchen-Pie
50 Min
Scottish Eggs
1h
Fleischkäse mit Röstzwiebeln
55 Min
Hähnchen-Tajine
4 Std.
Karibisches Lammragout mit Reiskugeln
9h 15min
Irish Stew
1 Std. 30 Min
Ente in Biersauce (啤酒鸭)
1h