Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rindfleisch-Füllung
- 40 g Olivenöl
- 600 g Rindfleisch, ohne Knochen, in Würfeln (2 cm)
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Porree, in Ringen
- 15 g Speisestärke
- 330 g dunkles Bier
- 1 Stängel Thymian, abgezupft
- 1 EL Worcester-Sauce
-
½
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
Teig und Fertigstellung
- 150 g Mehl
- 65 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 1 Eigelb, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2711 kJ / 647 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Karamell-Bonbons
2h
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1h 25min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20min
Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce
1 Std.
Slow Cooking Fleischbällchen in Tomatensauce
3h 40min
Hähnchen Teriyaki
2h
Karamellsauce
1h 30min
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
14sa
Krokant
1h 30min
Saftgulasch vom Rind
2h 45 min
Tex-Mex Tortilla mit Schweinefleisch
1h 20min
Karamell-Cheesecake
7 Std. 15 Min