Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Möhre, in Stücken (3 cm)
- 100 g Porree, in Ringen (2 cm)
- 100 g Knollensellerie, in Stücken (3 cm)
- 100 g Bündnerfleisch, in Streifen (2 cm)
- 30 g Butter
- 80 g Perlgraupen
- 900 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 100 g Sahne
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- ½ Bund glatte Petersilie, abgezupft, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1137 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe
1h
Ritschert
1h
Graupen-Eintopf mit Klößchen
35min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35min
Kürbis-Kasseler-Eintopf mit Graupen
35min
Graupensuppe
1h
Gemüse-Hirse-Eintopf mit Hähnchen
45min
Italienischer Linseneintopf
1h
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1h
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1h