Urządzenia i Akcesoria
Gemüsefond aus Gemüseschalen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Suppengemüse in Stücken, oder Abschnitte (z. B. Möhrenschalen, Sellerie)400 g
-
Zwiebel mit Schale, halbiert1
-
Pilze50 g
-
Knoblauchzehen mit Schale2
-
Lorbeerblätter, getrocknet2
-
Pimentkörner4
-
Pfefferkörner, schwarz10
-
Thymian2 Zweige
-
Rosmarin2 Zweige
-
Wasser1500 g
-
Salz2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
1635 mg
Białko
3 g
Kalorie
392 kJ /
94 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rotkohl-Gewürzmischung
5 min
Pellkartoffeln
35 min
Die Brühe
3 godz.
Confierter Knoblauch
1 godz.
Sauerkraut
96 godz.
Pilz-Puder
5 min
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 godz.
Wiener Wurst
25 godz. 30 min
Slow Cooking Gemüsefond aus Gemüseabschnitten
4 godz. 15 min
Curry-Putenbrust-Aufschnitt
1 godz. 40 min
Peperoni-Knoblauch-Aufstrich
5 min
Reissuppe (Congee)
4 godz. 5 min