Kräuter-Knoblauch-Cremesuppe mit Schnecken

Kräuter-Knoblauch-Cremesuppe mit Schnecken

3.6 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Topping
  • Knoblauchzehen
    2
  • Weinbergschnecken aus der Dose, abgetropft
    180 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Thymian abgezupft
    2 Zweige
Suppe und Fertigstellung
  • Knoblauchzehen
    3 - 4
  • Schalotten
    80 g
  • Porree nur das Weiße, in Stücken
    350 g
  • Butter in Stücken
    150 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    350 g
  • Geflügelfond
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Sahne
    200 g
  • gemischte Kräuter, TK
    2 - 3 geh. TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 777 kcal / 3250 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 67 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 41 g
Sód 866 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...