Zwiebelsuppe

Zwiebelsuppe

4.3 485 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Bergkäse (z.B. Allgäuer Bergkäse), in Stücken
    60 g
  • Zwiebeln halbiert
    450 g
  • Kartoffeln vorwiegend festkochend, in Stücken
    150 g
  • Öl
    4 EL
  • Butter
    20 g
  • Weißwein
    150 g
  • Gemüsebrühe, flüssig
    500 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Estragon, getrocknet
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Sahne
    200 g
  • Bauernbrot gewürfelt (2 cm)
    150 g
  • Mascarpone
    2 EL
  • Schnittlauch in Röllchen
    4 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 622 kcal / 2604 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 688 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...