Urządzenia i Akcesoria
Zwiebelsuppe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Bergkäse (z.B. Allgäuer Bergkäse), in Stücken60 g
-
Zwiebeln halbiert450 g
-
Kartoffeln vorwiegend festkochend, in Stücken150 g
-
Öl4 EL
-
Butter20 g
-
Weißwein150 g
-
Gemüsebrühe, flüssig500 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Estragon, getrocknet½ TL
-
Muskat2 Prisen
-
Sahne200 g
-
Bauernbrot gewürfelt (2 cm)150 g
-
Mascarpone2 EL
-
Schnittlauch in Röllchen4 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
688 mg
Białko
11 g
Kalorie
2604 kJ /
622 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Knoblauchsuppe
30 min
Käsesuppe
15 min
Zwiebelsuppe
50 min
Gurkencremesuppe
25 min
Rahmsuppe von Pfifferlingen mit gebratenem Porree
25 min
Zwiebelsuppe
45 min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 min
Knoblauch-Cremesuppe
20 min
Meerrettichsuppe
45 min
Französische Zwiebelsuppe
5 godz. 30 min
Zwiebelsuppe
1 godz.
Champignon-Rahmsuppe
35 min