Urządzenia i Akcesoria
Zwiebelsuppe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Bergkäse (z.B. Allgäuer Bergkäse), in Stücken60 g
-
Zwiebeln halbiert450 g
-
Kartoffeln vorwiegend festkochend, in Stücken150 g
-
Öl4 EL
-
Butter20 g
-
Weißwein150 g
-
Gemüsebrühe, flüssig500 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Estragon, getrocknet½ TL
-
Muskat2 Prisen
-
Sahne200 g
-
Bauernbrot gewürfelt (2 cm)150 g
-
Mascarpone2 EL
-
Schnittlauch in Röllchen4 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
688 mg
Białko
11 g
Kalorie
2604 kJ /
622 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwiebelsuppe
45 min
Kohlrabisuppe
45 min
Käsesuppe
15 min
Knoblauch-Cremesuppe
20 min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 min
Knoblauchsuppe
30 min
Zwiebelsuppe
1 godz.
Krautsuppe mit Speck
40 min
Selleriecremesuppe mit Chilibutter
30 min
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 min