Blumenkohlcremesuppe mit glasierten Blumenkohlröschen

Blumenkohlcremesuppe mit glasierten Blumenkohlröschen

4.1 104 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Glasierte Blumenkohlröschen
  • Blumenkohl (850-900 g), in kleinen Röschen und Strunk, geschält, in Stücken
    1
  • Öl
    2 EL
  • Knoblauchzehe
    1
  • Agavendicksaft
    50 g
  • Sojasauce
    25 g
  • Wasser
    35 g
  • Sriracha-Sauce
    10 g
  • Speisestärke
    5 g
Blumenkohlcremesuppe
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Kartoffeln in Stücken
    100 g
  • Wasser
    700 g
  • Sahne
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 339 kcal / 1424 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1471 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...