Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 EL Öl
- 1 TL Gulasch-Gewürzmischung (siehe Tipp)
- 1 TL Wild-Gewürz
- 30 g Tomatenmark
- 2 TL Salz
- 700 g Hirschbraten, in Würfeln (2,5 cm)
- 600 g Wildfond
- 35 g Mehl
- 150 g Rotwein, trocken
- 200 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
- 250 g braune Champignons, geviertelt
- 70 g Preiselbeerkompott
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 846 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasch
2h
Graupenrisotto mit Seeteufel
45 min.
Haxen mit Wurzelgemüse, Bayrisch Kraut und Sauce
4h
Ossobuco
3 Std. 40 Min
Irischer Lammeintopf
3h 30 min.
Kalbsgulasch mit Kartoffeln und Äpfeln
1h 20min
Wildschwein Bolognese
35min
Wildgulasch mit Schokolade
3h 50min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Hirschrücken mit Spekulatiuskruste, Kürbiscreme und Ofengemüse
1h 10 min.
Ochsenbäckchen
5h
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3h 50min