Hirschgulasch-Suppe

Hirschgulasch-Suppe

4.9 231 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    300 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    1 EL
  • Gulasch-Gewürzmischung (siehe Tipp)
    1 TL
  • Wild-Gewürz
    1 TL
  • Tomatenmark
    30 g
  • Salz
    2 TL
  • Hirschbraten in Würfeln (2,5 cm)
    700 g
  • Wildfond
    600 g
  • Mehl
    35 g
  • Rotwein, trocken
    150 g
  • Kartoffeln in Würfeln (2 cm)
    200 g
  • braune Champignons geviertelt
    250 g
  • Preiselbeerkompott
    70 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 846 mg
Białko 40 g
Kalorie 1301 kJ / 311 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...