Hirschgulasch-Suppe
TM6 TM5

Hirschgulasch-Suppe

4.9 ( 207 ocen )

Składniki

  • 300 g Zwiebeln halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 EL Öl
  • 1 TL Gulasch-Gewürzmischung (siehe Tipp)
  • 1 TL Wild-Gewürz
  • 30 g Tomatenmark
  • 2 TL Salz
  • 700 g Hirschbraten in Würfeln (2,5 cm)
  • 600 g Wildfond
  • 35 g Mehl
  • 150 g Rotwein, trocken
  • 200 g Kartoffeln in Würfeln (2 cm)
  • 250 g braune Champignons geviertelt
  • 70 g Preiselbeerkompott

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
311 kcal / 1301 kJ
Białko
40 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
846 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy