Rahmsuppe von Pfifferlingen mit gebratenem Porree

Rahmsuppe von Pfifferlingen mit gebratenem Porree

3.6 66 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten
    60 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Wasser
    400 g
  • Weißwein, trocken
    50 g
  • Milch
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Mehl
    30 g
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Porree in Ringen (5 mm)
    60 g
  • Haselnussöl
    20 g
  • Pfifferlinge
    250 g
    250 g Pfifferlinge, TK, aufgetaut, abgetropft
  • Sahne
    100 g
  • Crème fraîche
    4 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 926 kJ / 221 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...