Pilz-Kartoffel-Suppe

Pilz-Kartoffel-Suppe

3.7 214 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Knollensellerie in Stücken
    50 g
  • Möhren in Stücken
    50 g
  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Wasser
    1200 g
  • Kartoffel, festkochend in mundgerechten Stücken
    400 g
  • getrocknete Steinpilze
    20 g
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 4 g
Kalorie 737 kJ / 176 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...