Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 50 g Möhren, in Stücken
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Butter, in Stücken
- 1200 g Wasser
- 400 g Kartoffel, festkochend, in mundgerechten Stücken
- 20 g getrocknete Steinpilze
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 737 kJ / 176 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linseneintopf (XXL)
4 Std.
Fischsuppe mit Gemüse
40 min
Kartoffeltopf mit Pfifferlingen
1h 40min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 Std. 20 Min
Tomaten-Bohnen-Suppe
25min
Erfrischender Bohneneintopf
25min
Buchweizen-Gemüse-Eintopf
30 Min
Linsen-Pilz-Suppe
1 Std.
Erdäpfel-Schwammerl-Suppe (vegan)
45min
Wintersuppe
1 Std.
Kartoffeleintopf mit Champignons
1 Std.
Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)
45min