Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g Olivenöl
- 100 - 150 g Suppengemüse (z.B. Zwiebeln, Schalotten, Porree, Möhren, Sellerie), in Stücken (2 cm)
- 350 - 400 g gemischtes Gemüse (z.B. Zucchini, Kürbis, Süßkartoffel, Kartoffeln, Pastinaken), in Stücken (2 cm)
-
50
g gemischtes Gemüse, TK (opcjonalnie)
lub 50 g Erbsen, TK (opcjonalnie) - 700 - 800 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) -
½ - 1
TL Salz
lub ½ - 1 EL Sojasauce - 60 - 80 g Suppennudeln (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Eintopf
35 Min
Gemüse-Nudel-Suppe mit Pistou
1 Std. 25 Min
Italienischer Gemüseeintopf
40 Min
Gemüseeintopf mit Schwarzaugenbohnen
2 Std. 10 Min
Gemüse-Eintopf
50 Min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
1 Std.
Sellerie-Möhren-Eintopf
50 Min
Vegetarischer Eintopf
1 Std.
Sauerkraut-Eintopf
40 Min
Gemüsesuppe mit Bulgur
45 Min
Eintopf von Wintergemüsen
50 Min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe (vegan)
10 Min