Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g Olivenöl
- 100 - 150 g Suppengemüse (z.B. Zwiebeln, Schalotten, Porree, Möhren, Sellerie), in Stücken (2 cm)
- 350 - 400 g gemischtes Gemüse (z.B. Zucchini, Kürbis, Süßkartoffel, Kartoffeln, Pastinaken), in Stücken (2 cm)
-
50
g gemischtes Gemüse, TK (opcjonalnie)
lub 50 g Erbsen, TK (opcjonalnie) - 700 - 800 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) -
½ - 1
TL Salz
lub ½ - 1 EL Sojasauce - 60 - 80 g Suppennudeln (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
1 Std.
Gemüsesuppe mit Bulgur
45min
Minestrone
40 min
Minestrone mit Kichererbsen
13 Std.
Ratatouille Suppe
30 Min
Gemüseeintopf mit Schwarzaugenbohnen
2 godz. 10 min
Tomaten-Bohnen-Suppe
25min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45min
Dänische Erbsensuppe
1 Std.
Bunte Bohnensuppe
50min
Eintopf von Wintergemüsen
50min
Kartoffel-Eintopf
35 min