![Paradeiskraut Paradeiskraut](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8A6CD100-C87C-4BA6-9E3F-4AD2D7978371/Derivates/3ACFBFA8-DC14-4B1D-9F6F-703D1232B612.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken (3 cm)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter
- ½ TL Kümmel, ganz
- 2 - 3 TL Zucker
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 30 g Tomatenmark
- 1 EL Weißwein
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 1 Spritzer Apfelessig
- 1 EL Weizenmehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 7587.5 kJ / 181 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1219 mg
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe
1 Std.
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 Min
Pannonische Bohnensuppe
50 Min
Pusztasalat
1 Std.
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Krautsuppe mit Speck
40 Min
Letscho
40 Min
Kürbis-Paprika-Kraut mit Erdäpfeln
45min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1 Std.
Krautfleckerl
40 Min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 Min
Krautsuppe
55 min