Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Weißkraut, ohne Strunk, in Stücken (3 cm)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Butter
- ½ TL Kümmel, ganz
- 2 - 3 TL Zucker
- 1 TL Paprikapulver, edelsüß
- 400 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 30 g Tomatenmark
- 1 EL Weißwein
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 1 Spritzer Apfelessig
- 1 EL Weizenmehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 7587.5 kJ / 181 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1219 mg
Alternatywne przepisy
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1 Std.
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 min
Sauerkrautsuppe
1 Std.
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 λεπτ.
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min
Ungarisches Letscho
50min
Krautfleckerl
40 min
Karfiol mit Paprikaragout und Haselnussbröseln
45min
Letscho
40 min
Bohnen-Paradeis-Aufstrich
10min
Krautsuppe
55 λεπτ.