Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- frische Petersilie, Blättchen abgezupft, zur Dekoration
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen, halbiert (opcjonalnie)
- 400 g Kohlrabi, geschält, in Stücken
- 500 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Stücken
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 70 g Wasser
- 40 g Butter, in Stücken
-
50
g Crème fraîche
lub 50 g Sauerrahm - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 675 kJ / 161 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Rahmgemüse mit Wurstschüsserl
40 min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 min
Kartoffel-Gemüse-Püree
35 min
Karfiol mit Paprikaragout und Haselnussbröseln
45min
Kohlrabi Kartoffel Ragout mit RUPP Camembert
35 min
Möhren-Fenchel-Durcheinander
45min
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40 min
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50min
Karfiol mit Butterbröseln
40 min
Erdäpfel-Sellerie-Püree
35 min
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1h 10min
Kohlrabi-Kartoffel-Stampf
45min