Ungarisches Letscho

Ungarisches Letscho

4.6 58 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Tomaten
    300 g
  • rote Spitzpaprika
    600 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • durchwachsener Speck, geräuchert in sehr kleinen Würfeln
    100 g
  • Pflanzenöl
    20 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Paprika edelsüß
    2 EL
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Wiener Würstchen
    6
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    3 Prisen
  • Majoran abgezupft
    6 Stängel
  • Graubrot
    4 - 6 Scheiben
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 606 kcal / 2540 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...