Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 300 g Tomaten
- 600 g rote Spitzpaprika
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g durchwachsener Speck, geräuchert, in sehr kleinen Würfeln
- 20 g Pflanzenöl
- 20 g Tomatenmark
- 2 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 6 Wiener Würstchen
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 Prisen Salz
- 6 Stängel Majoran, abgezupft
- 4 - 6 Scheiben Graubrot
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2540 kJ / 606 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 min
Gekochtes Sauerkraut
50 Min
Pannonische Bohnensuppe
50 Min
Paradeiskraut
35 Min
Heringssalat
1 godz. 5 min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 Min
Wurzelgemüse mit Krenhollandaise
55 min
Ripperl in Paradeiser-Chili-Sauce
1hod. 30min
Griechischer Weißkrautsalat
2 godz. 15 min
Erdäpfelkas mit Rettich
40 min
Krautfleisch
1 godz. 40 min
Letscho
40 min