Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel (80 g), halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Öl
- 300 g Kartoffeln, gekocht, in Stücken
- 600 g Wasser
- 1 TL Salz
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 200 g Kondensmilch
- 50 g Crème fraîche
- 50 g Rucola, ohne Stiele, in Streifen (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 574 kJ / 137 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Spargel-Rucola-Suppe
40 Min
Gurkencremesuppe
25 min
Käsesuppe
15 min
Apfel-Creme-Suppe
30 Min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 Min
Rucola Suppe
25 min
Bärlauchcremesuppe
30 Min
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40 Min
Rotes Zwiebelcremesüppchen
30 Min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1h
Radieschensuppe
25 min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 Min