Rucola-Kartoffel-Suppe

Rucola-Kartoffel-Suppe

4.0 196 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel (80 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    10 g
  • Kartoffeln gekocht, in Stücken
    300 g
  • Wasser
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Kondensmilch
    200 g
  • Crème fraîche
    50 g
  • Rucola ohne Stiele, in Streifen (2 cm)
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 137 kcal / 574 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...