Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs

Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs

4.3 33 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehen
    3
  • Olivenöl
    10 g
  • Gurke geschält, in Stücken
    300 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
    120 g
  • Salz
    ½ TL
  • Zitronensaft etwas mehr zum Beträufeln
    1 TL
  • Wasser
    400 g
  • Schlagobers
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Räucherlachs
    100 g
  • frische Dille Spitzen abgezupft, etwas mehr zum Garnieren
    6 EL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 190 kcal / 798 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...