Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 50 g day old bread, cut into pieces
Codfish
- 100 g day old bread, cut into pieces
- 100 g milk
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g onions, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 300 g carrots, cut into pieces
- 400 g salt cod pre-soaked, desalted and flaked (see Tips)
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Béchamel sauce
- 300 g milk
- 60 g plain flour
- 30 g unsalted butter
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch nutmeg
- 200 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2497.8 kJ / 597 kcal
- Białko
- 48.9 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 5061.5 mg
Alternatywne przepisy
Gluten Free Lemon Poppy Seed Muffins
Brak ocen
Middle Eastern planked salmon
1 godz. 40 min
Carrot and coriander soup
30min
Cod with citrus butter
40min
Chicken and feijoa curry
35 Min
Sun-dried tomato tartare
15min
Menu with Ginger-Pea Soup, Lemon Salmon, Broccoli and Potatoes
45 min
Cream of red pepper and ginger soup
50 Min
Pickled cabbage salad with Thermomix® Cutter
10 Min
Mini mojito cheesecakes (Nico Moretti)
24h 25min
Frozen Coconut Lime Cake
8h 25min
Spanakopita
2 Std. 10 Min