Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 2 fresh bay leaves
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra to garnish
- 100 g leek, white part only, cut into slices (1.5 cm)
- 150 g carrot, cut into slices (1.5 cm)
- 1 tsp sea salt, plus extra to taste
- 1 tsp ground white pepper, plus extra to taste
- 900 g water
- 1000 g veal, cut into cubes (2-3 cm)
- 500 g button mushrooms, cut into quarters (or sixths if large)
- 50 g unsalted butter
- 50 g plain flour
- 100 g pouring (whipping) cream
- 2 egg yolks
- ground white pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1616.6 kJ / 386.4 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 497.9 mg
Alternatywne przepisy
Janek's Chicken Soup
2h
Goulash soup
2h 35min
Creamy chicken cauliflower soup
40min
Zurich-style veal strips with potatoes
2 Std. 50 Min
Beef Burgundy
1h 45min
Turkey with cherry sauce and steamed veggies (Diabetes)
3 Std. 30 Min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Beef Stroganoff
1 Std.
Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
50min
Oxtail stew with butter bean mash (TM6)
4h
Beef stew with gnocchi
3h 15min