![Vienna sausages with split pea soup Vienna sausages with split pea soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AFB2E393-45A8-4BBB-8E82-803ED7DDE146/Derivates/68D1AB1F-4875-4A30-865C-2C59743E3A6A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 50 g bacon, cut into pieces
- 100 g carrot, cut into pieces
- 20 g olive oil
- 100 g celery stalks, cut into pieces
- 150 g potatoes, peeled and cut into quarters
- 150 g leek, trimmed and cut into pieces (1 cm)
- 200 g green split peas (see Tips)
- 1000 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp fresh marjoram, leaves only
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 4 Vienna sausages
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1533.5 kJ / 365 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 634.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulash soup
2h 35min
Potato and porcini mushroom soup
30 Min
Spanish green lentil and chorizo soup
12h 45min
Tuscan bean soup
40 min
Grisons barley soup
1h 15 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min
Barley, bacon and chorizo soup
50 Min
Sauerkraut soup
50 Min
Tuscan bean soup
30 Min
Lamb and barley soup
50 Min
Tomato and red lentil soup
30 Min
Zucchini soup
25 Min