Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 fresh cup mushrooms, brushed clean (stems removed and reserved)
- 20 g blanched almonds
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 40 g butter
- 20 g olive oil
- 60 g eschalots, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 1 egg
- ½ bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1102.9 kJ / 262.6 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 523.5 mg
Alternatywne przepisy
Baked spinach and feta mushrooms
35 Min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Cauliflower gratin
1j
Stuffed zucchini
1 godz. 5 min
Mediterranean carrot fritters
1j
Mushroom ragu with polenta toast
1 Std. 40 Min
Baked salmon cheesecake
26hod. 35min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 min
Melanzane parmigiana
2j 5 menit
Mushroom tart
50 menit
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Zucchini soup
25 min