![Mushroom-stuffed mushrooms Mushroom-stuffed mushrooms](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5D4091C8-46F2-4E6F-87EE-C1C9D2D6BEA6/Derivates/60afdbc4-dd9c-4074-b021-ee1e635be9d6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 fresh cup mushrooms, brushed clean (stems removed and reserved)
- 20 g blanched almonds
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 40 g butter
- 20 g olive oil
- 60 g eschalots, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 1 egg
- ½ bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ tsp salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1102.9 kJ / 262.6 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 523.5 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom tart
50 dk
Stuffed butternut pumpkin with feta
1sa 50 dk
Leek and cheddar pudding
1h 20min
Mushroom stroganoff
20 min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Spring greens with grapefruit
30 min
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 min
Whole cauliflower with pea purée
40 min
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Stuffed zucchini
1h 5min
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min