Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g pumpkin, peeled and cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 1 ½ tsp sea salt
- 1000 - 1400 g water, to cover (not higher than the 2L maximum fill level)
- 60 g tahini (see Tips)
- 1 ½ tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra leaves to garnish
- 20 - 30 g freshly squeezed lemon juice, to taste
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1 tbsp to fry and extra to drizzle
- 4 garlic cloves, 2 cloves thinly sliced
- 100 g pancetta, diced
- 400 g canned butter beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1222.7 kJ / 292.2 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 608.5 mg
Alternatywne przepisy
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 min
Lime and ginger dressing
30min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25 Std. 20 Min
Prawns with coriander coconut rice
35min
Rueben sandwich sauce
5 Min
Stewed fruit compote
55 min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Zucchini cheddar slice
45min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20 Min
Pickled cabbage salad with Thermomix® Cutter
10 Min
Pumpkin and ginger soup
35min