![Pumpkin tahini smash Pumpkin tahini smash](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e1413384-b326-4287-89bb-b1d659405b2d/Derivates/b3306bbe-a9d6-43ce-a749-e3c3ea2d415e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g pumpkin, peeled and cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 1 ½ tsp sea salt
- 1000 - 1400 g water, to cover (not higher than the 2L maximum fill level)
- 60 g tahini (see Tips)
- 1 ½ tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra leaves to garnish
- 20 - 30 g freshly squeezed lemon juice, to taste
- 20 g extra virgin olive oil, plus 1 tbsp to fry and extra to drizzle
- 4 garlic cloves, 2 cloves thinly sliced
- 100 g pancetta, diced
- 400 g canned butter beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1222.7 kJ / 292.2 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 608.5 mg
Alternatywne przepisy
Celery leaf gremolata
5min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 godz.
Chilli crunch (TM6)
30 dk
Spinach and coriander pesto (Post-natal)
10 Min
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5min
Nut butter dressing
5min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter)
20min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Cauliflower hummus with green vegetables
1 godz.
Broccoli stem falafel
25h 40min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25 godz. 20 min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 Min