Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre, mou
- 80 g de dattes dénoyautées
- 2 bananes bien mûres, en morceaux
- 3 œufs
- 150 g de farine de blé, intégrale (T150)
- 2 c. à café d'extrait de vanille
- 50 g de son d'avoine
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 c. à café d'huile de tournesol
- 1000 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1206.1 kJ / 288.3 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 164.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins à la banane et aux canneberges
45 Min
Carrot-cake
1sa
Galettes de flocons d'avoine, pommes et raisins
40 dk
Barres coco et chocolat
55 dk
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55 dk
Energy balls aux dattes
15 Min
Zucchini bread noix de pécan et chocolat
1sa 20 dk
Cookies carotte, orange et flocons d'avoine
40 dk
Pumpkin banana bread
1h 25min
Cake au thé matcha
55 dk
Petits carrot cakes
45 Min
Banana bread
1sa 50 dk