Houmous aux restes de légumes

Houmous aux restes de légumes

4.6 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 portions

Składniki

  • 240 - 300 g de pois chiches en conserve (pois chiches et saumure)
  • 250 - 300 g de légumes variés cuits (carotte, persil-racine, céleri, bulbe de fenouil, oignon, céleri-rave, par ex.), coupés en morceaux
  • 50 - 75 g de tahini
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour la finition
  • 20 g de jus de citron fraîchement pressé
  • ½ - 1 gousse d'ail à ajuster en fonction des goûts
  • ½ - 1 c. à café de cumin en poudre
  • ½ - 1 c. à café de sel
  • persil frais finement ciselé, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 225.7 kcal / 944.2 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 281.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...