
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce à la coriandre
- 1 gousse d'ail
- 5 g de piment rouge frais épépiné, grossièrement haché
- 5 brins de coriandre fraîche équeutés
-
200
g de yaourt au soja non sucré
lub 200 g de yaourt nature - 15 g de jus de citron
- ¼ - ½ c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de sel
- 2 - 3 pincées de poivre fraîchement moulu
Les falafels
- 400 g de pois chiches en conserve rincés et égouttés
- 60 g de farine de blé
- 6 feuilles de menthe
- 50 g d'échalotes coupées en deux
- 1 gousse d'ail (opcjonalnie)
- 1 c. à café de curry en poudre doux
- 5 brins de persil frais, équeutés
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- 1 c. à café de sel
- ¼ c. à café de poivre fraîchement moulu
- huile végétale pour la friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 441.5 kcal / 1847.2 kJ
- Białko
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Węglowodany
- 71.3 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 587.8 mg