Tarte rustique aux poireaux

Tarte rustique aux poireaux

2.5 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 parts

Składniki

  • 2 poireaux en morceaux d'1 cm (environ 500 g)
  • 280 g d'eau
  • 2 œufs
  • 150 g de ricotta
  • du poivre moulu
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • 2 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
  • 300 g de farine d'épeautre ou de blé semi-complète (T110)
  • ½ c. à café de sel
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive et un peu pour badigeonner
  • 40 g de vin blanc

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 15 g
Kalorie 1930 kJ / 462 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...