Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 côtes de veau, premières épaisses (800 g env.)
- 1 pincée de sel
- 30 g de beurre demi-sel
- 900 g d'eau
- 200 g de polenta
- ¼ cube de bouillon de légumes, émietté
- 150 g de crème
- le zeste d'un citron jaune
- 1 orange non traitée, zeste et jus
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de persil frais, ciselé
- poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2998 kJ / 717 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Polenta aux champignons et saint-jacques
20 dk
Œufs pochés aux épinards crémeux
1h 20min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1 Std. 10 Min
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40 dk
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 Min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 Min
Daube d'agneau aux artichauts
1sa
Veau bolognaise et polenta
35 dk
Triangles de polenta à la sauge, patate douce et tomate
2h
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55 dk
Magret de canard aux châtaignes, sauce aux airelles
55 dk
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 Min