Guacamole et œufs mollets

Guacamole et œufs mollets

4.6 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
6 portions

Składniki

  • 50 - 70 g d'échalotes (2 échalotes), coupées en deux
  • 200 - 300 g d'avocats (2 avocats), coupés en morceaux
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 4 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • le jus d'un citron jaune
  • 2 c. à soupe de fromage frais, type Madame Loïk
  • 6 œufs moyens (53-63 g chacun), froids
  • eau jusqu'au marquage 1 litre (l)
  • 6 tranches de pain de seigle grillées
  • 100 g de roquette
  • 6 pincées de fleur de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1025.5 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 1097.5 kJ / 263.2 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 17.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...