Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 carottes, en morceaux
- 2 branches de céleri, en morceaux
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de lentilles vertes sèches
- 800 g de tomates épépinées, en morceaux
- 200 g d'eau
- 3 feuilles de laurier frais
- 3 brins de thym frais
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 1 c. à café de sucre
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Sauce bolognaise aux lentilles
35min
Risotto de boulgour aux petits pois, ricotta et jambon
35min
Ratatouille aux lentilles
50min
Chili sin carne
1 Std. 25 Min
Quinotto au seitan, champignons et parmesan
35min
Salade de boulgour aux haricots rouges et au thon
1h 5min
Steaks de quinoa aux haricots rouges
1h 50 min.
Sarrasin avec champignons
25min
Quinoasotto
35min
One pot à la mexicaine quinoa, poivrons et maïs
30min
One pot penne légumes du soleil et feta
45min