
Wersje kompatybilne
Boulettes de lieu au gingembre, sauce coco curry
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de filets de lieu jaune en morceaux
- 2 échalotes en morceaux
- 2 cm de gingembre frais pelé
- 1 c. à soupe de sauce de poisson (nuoc-mâm)
- 2 c. à soupe de farine de blé complète (T 110 ou T 150)
- ½ bouquet de coriandre fraîche équeuté et 6 brins
- 1 c. à soupe d'huile de tournesol
- 1 c. à soupe de pâte de curry jaune
- 200 g de lait de coco
- 1 c. à soupe de sauce de soja
- 1000 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 250 g de quinoa
- 2 citrons verts en quartiers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 461 kcal / 1936 kJ
- Białko
- 31 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 44 g