Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'huile d'olive
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 1 botte de menthe fraîche, effeuillée
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 200 g de feta, émiettée
- 1 grenade (les graines seulement), et un peu pour la finition
- 10 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 644.2 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 430.7 g
- Sód
- 5.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe froide à la carotte et crevettes au citron vert
2hod. 50min
Pannacotta épinards, lait de coco et maquereau fumé
2 Std. 10 Min
Houmous léger au curcuma et grenade
10min
Boulettes courgette-mozzarella
45 min
Bricks au chèvre, miel, menthe et citron
35min
Gaspacho de carotte
1h 40min
Dip aux noix
15min
Houmous aux tomates séchées
10min
Tartinade concombre-ricotta
10min
Rillettes de carotte aux herbes et épices
2h 15min
Mini-financiers chèvre et miel
35min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20min