Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g d'huile d'olive
- 50 g d'échalotes, coupées en deux
- 1 botte de menthe fraîche, effeuillée
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 200 g de feta, émiettée
- 1 grenade (les graines seulement), et un peu pour la finition
- 10 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 644.2 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 430.7 g
- Sód
- 5.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous feta et roquette
10min
Houmous
10min
Dip aux noix
15 Min
Tzatziki
3h 5 min
Dip artichaut-mascarpone
15 Min
Madeleines basilic-parmesan
30min
Tartinable de pois chiches au mélange du trappeur
10min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20min
Houmous aux tomates séchées
10min
Tartinade d'artichaut à la tomate
2h 15min
Houmous au pesto et aux tomates séchées
15 Min
Tartinade de tomates séchées
10min