Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de gruyère, coupé en morceaux
- 100 g de crème liquide entière
- 4 pincées de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 1200 g d'eau
- 700 - 800 g de bulbes de fenouil, détaillés en cubes
- beurre, pour le plat
- 250 g de pâtes sèches, type macaroni
- 1 c. à café d'aneth déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1230.5 kJ / 293.2 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 466.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin poireau-pomme de terre au chorizo et parmesan
55 min
Gratin de poireau, panais et saumon
1 Std. 15 Min
Gratin de pâtes à la provençale
1 Std. 15 Min
Légumes aux haricots verts
30min
Gratin de coquillettes au poireau
45min
Gratin de pommes de terre et panais
1 Std. 25 Min
Quiche oignon-fenouil
1 Std. 10 Min
Gratin de champignons, courge et épinards
1 Std. 10 Min
Gratin de fenouil au chèvre
1 godz. 5 min
Colcannon irlandais
1 Std. 10 Min
Gratin de ravioli
1h 40min
Pâtes aux légumes d'automne
50min